BLOGG

Träningslägret är till ända…

Träningslägret är till ända…

12 dagar har nu passerat i Riolo Terme, tolv mycket bra sådana. Bra träning, väder och boende.

Alla har kämpat väl under lägret, 40 timmar på 10 dagar har avklarats med en hel del tuffa intervaller. Boendet har varit kanon, klassiskt Italienskt, simpelt men klockrent för oss. Familjen som äger hotellet har varit väldigt gästvänliga och flexibla efter våra önskemål.

Jag är mycket nöjd med min cykel dessutom, Oltren xr2 infriar alla förväntningar jag hade och nu ska det bli kul att se vad den går för på tävling. Ingen nyhet att Bianchi tillverkar bra cyklar men det är alltid roligt när man får chansen att testa ett nytt märke som verkligen fungerar.

Golf Hotel Riolo Terme som vi bott på ligger verkligen helt optimalt. När vi anlände hade vi ingen kunskap om regionens vägar eller dignitet.
Thomas gjorde ett bra jobb med att lokalisera Passo di Sambuca som ligger på dryga 1000 meters höjd och som vi använde oss av när vi körde back-intervaler. Näst intill helt bilfria vägar uppe i bergen byttes mot mer eller mindre helt platta rundor när vi styrde norrut för att köra lagtempo och spurtträning. Fantastiska valmöjligheter helt enkelt.

Skicket på vägarna var mestadels helt suveränt, då och då hamnade vi på vägar som var lagade upp emot 200 gånger vilket gjorde sträckan helt värdelös men som sagt fanns det gott om valmöjligheter så vi svängde av fortast möjligt till en bättre belagd väg.

Kaffet då? Billigt och SVIN gott. €1,10 för en enkel espresso, som smakade gudomligt. Nog för att Kaffe-farscisten Sebastian Balck gnydde om fel tryck hit och dit ibland men för mina smaklökar dög det gott och väl.

//Niklas Gustavsson

 

 

INSTAGRAM

TWITTER