BLOGG

Silverpeng på SM, för andra året i rad.

Silverpeng på SM, för andra året i rad.

Silverpeng på SM, för andra året i rad.
Det var dags för lite miljöombyte, efter att kortbane SM varit belagt i Halmstad de senaste två åren tillsammans med SM-veckan så var det nu Borås tur att ta vid.
Jag hade ganska höga förväntningar på banan då Mitt i Borås GP brukar ha en väldigt utmanande bansträckning med kullersten samt vara relativt smal.
Tyvärr hade man lagt om banan helt och håller för att banan även skulle kunna utnyttjas av andra sporter så som till exempel rullskidor. Nu vara banan bred och utan några som helst tekniska inslag, det fanns en backe på banans baksida men med motvind i ca 300m innan det så blev heller inte detta speciellt utslagsgivande.
När starten gick så avlöste attackerna varandra i ett våldsamt tempo, många var väldigt aktiva vilket vanligtvis lönar sig när det kommer till kortbana eller så kallat GP-lopp på cykelspråk. Oftast är det gummibandseffekten som gör att om man r placerad längre bak än 10e placering så står man mer eller mindre stilla genom kurvorna och får därefter kämpa rejält för att komma upp i hastighet ut ur kurvan.

Dagens bana inbjöd inte till någon sådan åkning. ett par åkare slet sig loss men blev snart inhämtade efter att ha fått några få sekunders försprång till klungan, rätt så snart insåg jag till min besvikelse att det skulle bli klungspurt och jag satte mig för att avvakta lite i klungan. Följde med ett par attacker men höll mig passiv.

När varvskyltarna började räkna ner med tre varv kvar så kom adrenalinet och positionskampen började, lite armbågar och buffel så klart, precis som det ska vara.
Ut på sista varvet fick jag hjälp av Johan Svensson och Wetterhall från laget, de levererade mig i en bra sits inför sista kurvan. Tyvärr missbedömde jag avslutningen lite, Ahlstrand gick på yttern och jag på innern, han kom ur kurvan med högre hastighet och ett litet försprång som visade sig omöjlig att täppa.
Höll i så gott det gick och blev tvåa, något besviken men efter omständigheterna bra. Var inte inställd på klungspurt och tappade fokus lite när jag insåg att så var fallet.

Nya tag nästa år och stort tack till alla som kom och hejade fram mig!

//Niklas Gustavsson

INSTAGRAM

TWITTER