BLOGG

CX helg i Skåne!

CX helg i Skåne!

Helsingborg – 26/10
Fint arrangemang, bra bana, mestadels på gräs, som blev väldigt tungåkt efter senaste dagarnas regnande. Åter igen en mycket dålig startposition, men med en bred startraka kunde jag avancera upp till tredjeplatsen direkt efter att starten hade gått. Fredrik Edin visade fortsatt fin form och bara försvann i fjärran. Louis från Danmark låg tätt bakom mig och passerade efter 3-4 varv, jag stumnade lite i ryggen och Louis fick en lucka på dryga 20 sekunder som jag aldrig orkade täppa. Bakom mig hade jag Petter Persson på behörigt avstånd och jag lyckades hålla tredjeplatsen in i mål.

Banan gick tungt, med tre löphinder/backar på banan var av en monsterbacke. Det var en väldigt intensiv bana, inte mycket vila alls egentligen utan det gällde att hitta sitt tempo och hålla det.

Åstorp – 27/10

Var lite lätt skeptisk till banan första två varven, kom fel in i svängarna, en av de ca 200 kändes det som, men efter 3-4 varv kändes det bra. Marken var hård trots att det var mestadels gräs runt banan.
Det fanns egentligen inget idealspår utan alla tycktes ta olika linjer och men fick verkligen planera sin åkning några svängar i förväg för att kunna få bra utgångshastighet ut ur kurvan.

Starten gick bra och jag var uppe i ledning nästan direkt, eldade på ganska bra och hoppades på att det var någon som värmt upp dåligt eller kanske fått en sämre start. Tätt bakom mig hade jag Matthias Karlsson och Fredrik Edin. Vi höll ihop skaplig första tre varven men sen halkade jag bakom några meter och fick kämpa för att ansluta igen till ”trissnissarna” i täten.
Avståndet vara bara 10-15 meter fram och då ser jag Edin gå in i depån för att byta hjul. Matthias Eldar då på rejält och jag stumnar när jag försöker svara, min andraplats behöll jag bara ett par varv innan Edin kom i ett rasande tempo bakifrån.
Efter detta var det bara att hålla i så gott det gick in i mål.

Hyfsat nöjd med min prestation idag, banan passade mig mycket bättre men jag tycker också att min tekning går framåt stadigt tävling för tävling. Märks att det var några år sedan man åkte på dessa underlag.

 

Foto: Anik Eriksson

Foto: Anik Eriksson

INSTAGRAM

TWITTER